Responsive image

Κάντε χώρο για εσάς: 7 συμβουλές εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της ακαταστασίας στο σπίτι σας.

πριν 10 μήνες

Σας έχει κατακλύσει η ακαταστασία ή η ιδέα να αφήσετε πίσω σας πράγματα που δεν χρειάζεστε πια; Έχουμε 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε λιγότερο δύσκολο, ώστε να ξεκαθαρίσετε τον χώρο σας και να κάνετε χώρο για εσάς.

 

Στο FINDY, πιστεύουμε ότι σε τόσα πολλά πράγματα υπάρχει ακόμα πολλή ζωή. Και υπάρχει ακόμα αξία σε αντικείμενα που μπορεί να φαίνονται σαν πεταμένα. Εκείνο το κεραμικό μπιχλιμπίδι που μπορεί να έχετε βάλει σε ένα συρτάρι και να το έχετε ξεχάσει, μπορεί να είναι το αστέρι στο τζάκι κάποιου άλλου. Όσο μικρό ή "άχρηστο" κι αν φαίνεται ένα αντικείμενο, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα ήθελε να το αποκτήσει.  

 

Έτσι, στο πνεύμα της ενδυνάμωσης που σας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσετε τα αντικείμενά σας να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους, ακολουθούν 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ξεσκαρτάρισμα πολύ λιγότερο αγγαρεία:

  1. Βάλτε ένα podcast ή ένα μεγαλο playlist. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, πάντα τρέμω να πλύνω τα πιάτα, αλλά όταν ανοίγω το αγαπημένο μου podcast, βυθίζομαι στην ακρόαση και κατά κάποιο τρόπο "ξεχνάω" ότι κάνω κάτι που μισώ να κάνω. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα συρτάρι με άχρηστα πράγματα ή ένα ακατάστατο ντουλάπι, βρείτε μερικά πράγματα που δεν χρειάζεστε και που κάποιος άλλος θα μπορούσε να απολαύσει, τραβήξτε μερικές φωτογραφίες (δείτε εδώ συμβουλές για να τραβήξετε καλές φωτογραφίες) και καταχωρήστε τα στο FINDY.
  2. ‍Μείνετε στον καναπέ και κάντε έναν γρήγορο online έλεγχο τιμών. Δεν έχετε όρεξη να ψάξετε τα πράγματά σας ακόμα; Πηγαίνετε στο FINDY και κάντε μια αναζήτηση για τα αντικείμενα που σκέφτεστε να πουλήσετε, για να δείτε πόσο τα έχουν πουλήσει άλλοι. Ίσως είναι αρκετά συναρπαστικό για να σας εμπνεύσει! Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να θέλουν οι άλλοι... τα πάντα, από εκείνη την παλέτα σκιών που χρησιμοποίησες μόνο μια φορά, μέχρι ένα Funko Pop που σου πήρε κάποιος ως δώρο (αλλά το είχες ήδη).
  3. Κάντε baby-step στο δρόμο σας προς έναν πιο ξεκάθαρο χώρο. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε ολόκληρη την αποθήκη μέσα σε μια μέρα, ούτε καν σε μια εβδομάδα ή ένα μήνα. Αν σας καταβάλλει ο τεράστιος όγκος των πραγμάτων που πρέπει να ελέγξετε, ξεκινήστε με 2 κουτιά. Διαλέξτε δύο κουτιά ή κάδους για να ψάξετε, διαχωρίζοντας οτιδήποτε έχει έστω και από μακριά πιθανότητες να έχει μια δεύτερη ζωή. Μια μικρή φθορά δεν πειράζει, αρκεί να είστε σαφής στην περιγραφή σας όταν τα καταχωρείτε.
  4. Σκεφτείτε σε μικρό μέγεθος. Είστε διστακτικοί σχετικά με την καταχώριση μεγαλύτερων, πιο ακριβών αντικειμένων, όπως vintage συλλεκτικά αντικείμενα; Κρατήστε τα προς το παρόν, και καταχωρίστε αντ' αυτού μερικά καθημερινά αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο. Περιττά δοχεία που πιάνουν χώρο στο ντουλάπι σας. Αχρησιμοποίητα αξεσουάρ μαλλιών που συνωστίζονται στο συρτάρι του μπάνιου. Βιβλία στο κομοδίνο σας που έχετε ήδη διαβάσει (ή δεν πρόκειται να διαβάσετε).
  5. Κάντε το παιχνίδι. Δημιουργήστε ένα είδος κυνηγιού θησαυρού στο σπίτι, το γκαράζ ή την αποθήκη σας. Έχετε παιδιά; Δώστε τους μια λίστα με πράγματα που χρειάζονται νέα σπίτια: 2 λούτρινα ζωάκια, 3 κούκλες, 5 φιγούρες δράσης, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, 3 ζευγάρια παπούτσια που έχουν ξεπεράσει. Και φτιάξτε μια λίστα για τον εαυτό σας: ένα κασκόλ που δεν φορέσατε ποτέ, δύο αντικείμενα από το συρτάρι με τα σκουπίδια, ένα ρούχο που δεν σας άρεσε μόλις το πήρατε στο σπίτι, ένα DVD που δεν θα ξαναδείτε ποτέ, κ.λπ. Η παιχνιδοποίηση της διαδικασίας αποσυμφόρησης την κάνει πολύ λιγότερο δύσκολη.
  6. Καλέστε έναν φίλο σας. Μερικές φορές, χρειαζόμαστε απλώς κάποιον να καθίσει μαζί μας όσο ολοκληρώνουμε πράγματα. Και μόνο η πράξη της συζήτησης ενώ ψάχνετε τα κουτιά ή καθαρίζετε τη ντουλάπα σας κάνει να περνάει πολύ πιο γρήγορα... και, μπόνους, έχετε χρόνο να επικοινωνήσετε. Και, αν ο φίλος σας θέλει να βοηθήσει, τόσο το καλύτερο!
  7. Βάλτε χρονοδιακόπτη. Δεν χρειάζεται να περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο σας καθαρίζοντας τον χώρο σας! Κάντε το σε δόσεις. Πάρτε το τηλέφωνό σας και ρυθμίστε το χρονόμετρο για 15 λεπτά και δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Αν επιλέξετε να συνεχίσετε, υπέροχα... και αν όχι, επίσης υπέροχα. Ρυθμίστε ξανά το χρονόμετρο για αύριο ή για κάποια άλλη μέρα. Να είστε περήφανοι για την όποια πρόοδο κάνετε και να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας.

Η εύρεση νέας στέγης για πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον είναι ένα απόλυτο κέρδος για όλους: αποκτάτε έναν πιο καθαρό χώρο (και μυαλό) και κερδίζετε κάποια χρήματα, και το αντικείμενό σας βρίσκει ένα σπίτι όπου θα χρησιμοποιηθεί και θα το απολαύσετε. Και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το νέο έτος - είναι απολύτως ωραίο να κάνετε χώρο για εσάς, και το αξίζετε